vrijdag 4 januari 2019

Gebakken witte bonen met uien (Joegoslavië)

GEBAKKEN WITTE BONEN MET UIEN

250 gram witte bonen
2 deciliter olijf- of zonnebloemolie
750 gram schoongemaakte en in ringen gesneden uien
1 verkruimeld laurierblad
mespuntje cayennepeper
zout


Week de witte bonen een nachtje in een pan met ruim koud water.
Kook de bonen 30 minuten in het weekwater tot ze halfgaar zijn.
Verhit 1 deciliter olie in een koekenpan en fruit hierin de ringen ui onder regelmatig omscheppen glazig. Roer het verkruimelde laurierblad, de cayennepeper en wat zout door de uien en laat alles nog 3 minuten fruiten.
Bestrijk een ovenvaste schaal met wat olie en leg hierin laag om laag gefruite uien en witte bonen. Zorg ervoor dat de bovenste laag uit witte bonen bestaat. Schenk het kookvocht van de witte bonen en de rest van de olie in de schaal. Bak het gerecht 45 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven tot praktisch alle vloeistof is verdampt.
Serveer de gebakken witte bonen met uien in de schaal.

4 personen

gebied : Joegoslavië
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Joegoslavisch koken / Jolanda van der Laan

Geen opmerkingen: