donderdag 3 januari 2019

Roergebakken speklapjes met spruitjes en sesam

ROERGEBAKKEN SPEKLAPJES MET SPRUITJES EN SESAM

zout
400 gram spruiten, schoongemaakt en eventueel gehalveerd
4 speklapjes
3 eetlepels ketjap
1 eetlepel sambal
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels olie
2 eetlepels sesamzaadjes
1 bos lente- / bosuitjes, in smalle ringetjes


Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de spruitjes hierin 2 minuten. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat uitlekken. Snijd ondertussen de speklapjes in schuine repen en leg ze in een kom. Roer de ketjap los met de sambal en knoflook en schep dit door de speklapjes. Laat een half uurtje staan.
Verwarm de olie in de wok en roerbak op hoge stand de speklapjes donkerbruin en knapperig. Voeg de spruiten en sesamzaadjes toe en bak nog een paar minuten mee. Bestrooi het gerecht met de uiringetjes.

4 personen

voedingswaarde : 465 kcal p.p.
marineer- / bereidingstijd : 30 / 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Boodschappen november 2009

Geen opmerkingen: