donderdag 3 januari 2019

Secer-Lokumi (Kosovo, Servië)

SECER-LOKUMI (SUIKERLOKUMS)

250 gram poedersuiker
400 gram bloem
250 gram gemalen hazelnoten
1 pakje vanillesuiker
250 gram vet of boter
de geraspte schil van 1 citroen

OM TE BESTROOIEN
100 gram poedersuiker
2 pakjes vanillesuiker


Doe 200 gram poedersuiker, de bloem, de gemalen hazelnoten, de vanillesuiker en de citroenschil in een diepe schaal. Doe er de gesmolten boter bij en kneed er een glad deeg van. Maak van het deeg ballen en laat die 2 tot 3 uur afgedekt in de koelkast staan. Haal ze eruit, maak er duimdikke rolletjes van en snijd die af op een lengte van 5 centimeter. Leg deze lokums op een met bakpapier bedekt bakblik en zet ze 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven bij een temperatuur van 160°C. Ze moeten eigenlijk meer drogen dan bakken, maar toch een beetje zacht blijven.
Bestrooi ze voor het opdienen met een mengsel van poedersuiker en vanillesuiker.

4 personen

gebied : Kosovo, Servië
gerechtsoort : gebak

bron : De Joegoslavische keuken : 200 Bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: