donderdag 3 januari 2019

Devreci (Macedonië)

DEVRECI (MACEDONISCHE KRAKELINGEN)

¼ liter olijfolie
¼ liter water
een snufje zout
250 gram bloem
5 - 6 eieren
wat olie om in te vetten
2 eetlepels sesamzaad


Breng de olie, het water en wat zout aan de kook in een middelgrote pan en doe de bloem er in een keer bij. Roer alles tot een glad mengsel. Blijf roeren terwijl u de eieren er een voor een in breekt. Laat alles koken tot het deeg in lange slierten aan de lepel blijft hangen. Smeer de bakplaat in met olie of vet. Vul een slagroom- of garneerspuit met het deeg en spuit kleine krakelingetjes op de plaat. Penseel de krakelingen met wat water en bestrooi ze met sesamzaad. Bak ze in een voorverwarmde oven met een temperatuur van 200 ºC in een kwartiertje gaar. Heerlijk bij de thee.

4 personen

land : Macedonië
gerechtsoort : gebak

bron : De Joegoslavische keuken : 200 bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: