donderdag 3 januari 2019

Gibancici s Ovcijim Sirom (Servië)

GIBANCICI S OVCIJIM SIROM (GIBANCICI MET SCHAPENKAAS)

500 gram bloem
500 gram vet of olie
2½ deciliter lauw water
wat zout
250 gram schapenkaas


Maak van de bloem, 50 gram vet of olie en het water een deeg. Kneed het zo lang tot het deeg niet meer aan de handen blijft plakken. Verdeel het in twee delen, maak er ballen van en laat ze op een warm plekje gedurende 30 minuten rusten. Rol het deeg vervolgens uit tot een dikte van 2 centimeter, leg het op een schone doek en rol het nogmaals zo dun mogelijk uit. Prak de schapenkaas fijn en leg deze op de ene helft van het deeg. Rol het deeg in de lengterichting op en snijd het in stukken van 10 centimeter. Mak de uiteinden dicht, zodat de kaas er niet uitvalt. Frituur de gibancici’s of bak ze in ruim vet goudgeel en dien ze warm op.
Doe precies het zelfde met de andere helft van het deeg.

4 personen

gebied : Servië
gerechtsoort : hartig gebak

bron : De Joegoslavische keuken : 200 Bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: