donderdag 3 januari 2019

Slavonska Knedla od Zemicke (Slavonië, Kroatië)

SLAVONSKA KNEDLA OD ZEMICKE (SLAVONISCHE SERVETTENBAL)

5 oude boterhammen
1½ deciliter melk
1 ei
4 eierdooiers
200 gram boter
150 gram bloem
150 gram zure room


Week het brood in de melk, knijp het uit en pluk het in stukjes. Roer het ei, de 4 eierdooiers en 100 gram gesmolten boter schuimig, voeg het geweekte brood en de bloem erbij. Vorm van het aldus ontstane deeg een bal in de vorm van een brood(je), leg dit brood op een schoon servet, vouw het servet dicht en bind de punten aan elkaar vast. Zorg dat het servet mooi strak om het brood zit. Kook het geheel gedurende 30 minuten op een laag pitje in gezouten water. Snijd het brood in plakken, verhit de rest van de boter en giet dat over de plakken. Schenk vlak voor het opdienen de zure room erover.

4 personen

gebied : Slavonië, Kroatië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Joegoslavische keuken : 200 bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: