donderdag 3 januari 2019

Spruitjesstamppot met gember

SPRUITJESSTAMPPOT MET GEMBER

1 kilogram kruimige aardappelen, geschild en in stukken
750 gram spruitjes, schoongemaakt
5 centimeter gemberwortel, geschild
25 gram boter
1 grote ui, grof gesnipperd
2 theelepels djinten (gemalen komijn)
3 stevige appels (bijvoorbeeld Elstar), geschil en in blokjes
150 milliliter melk, verwarmd


Kook de aardappelen en de spruitjes in een grote pan met een flinke laag water met wat zout in 15 - 20 minuten gaar.
Rasp de gember fijn. Verhit de boter in een wok en fruit hierin de ui met de gember en de komijn heel zachtjes glazig. Schep de blokjes appel erdoor en bak ze op matig hoog vuur in 2 - 3 minuten bruin. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Giet de aardappelen en de spruitjes af en stamp ze met een stamper fijn. Voeg al roerende de melk toe, zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de helft van het appelmengsel erdoor en breng de stamppot op smaak met zout
Schep de stamppot in 4 diepe borden en schep de rest van het appelmengsel erover.
Lekker met een runderbraadworst.

4 personen

voedingswaarde : 360 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Allerhande januari 2008

Geen opmerkingen: