donderdag 3 januari 2019

Ajvar sa Hrenom (Servië)

AJVAR SA HRENOM (AJWAR MET MIERIKSWORTEL)

1 kilogram rijpe rode paprika’s
6 eetlepels olie
zout
100 gram geraspte mierikswortel
azijn naar smaak


Was de paprika’s, droog ze af en verwijder zaad en zaadlijsten. Draai ze vervolgens door de gehaktmolen of pureer ze anderszins. Kook de brij in een braadpan op een hoog vuur tot het meeste vocht is verdampt. Giet de olie erbij, roer goed, voeg zout toe en laat nog 10 minuten koken. Laat de puree afkoelen, roer dan de geraspte mierikswortel er doorheen en breng het op smaak met wat azijn.

4 personen

land : Servië
gerechtsoort : salade

bron : De Joegoslavische keuken : 200 bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: