donderdag 3 januari 2019

Makreel met ansjovis (Joegoslavië)

MAKREEL MET ANSJOVIS

Dit is een typisch kustgerecht dat eigenlijk voor de hoofdmaaltijd bestemd is, maar meestal als voorgerecht wordt geserveerd vanwege de hoge visprijzen.

1 kilogram verse makreel, schoongemaakt
5 verse ansjovisjes (of uit blik)
1 ui
5 deciliter olijfolie
3 deciliter azijn
1 laurierblad
1 kopje fijngeknipte peterselie
zout
peper


Kook de schoongemaakte makrelen 5 minuten in water met wat zout. Neem de vissen uit de pan en maak ze verder schoon. Zorg dat alle graten en vellen verwijderd zijn. Leg de stukken makreel op een mooie platte schaal. Hak de schoongemaakte ansjovis klein en snipper de ui. Bak de ansjovis met de ui aan in de olie. Voeg azijn, laurierblad, peterselie, peper en zout toe en meng de dressing goed. Giet de warme dressing over de makreel en zet de schotel een nacht in de koelkast. Serveer dit gerecht koud en geef er brood bij.

4 personen

bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Joegoslavië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Eten bij de Buren : 14 Buitenlandse keukens in Nederland / Dido Michielsen

Geen opmerkingen: