zaterdag 10 december 2016

Yama-Imo no Ame-Dagi (Japan)

YAMA-IMO NO AME-DAGI (YAMBALLETJES MET SESAMZAAD)

650 gram yam of zoete aardappel, geschild
1 ½ theelepel zout
3 eetlepels plantaardige olie
250 gram suiker
3 volle eetlepels wit sesamzaad, licht geroosterd


Hak de yam of zoete aardappel in blokjes van 2 centimeter en stoom ze gaar. Laat ze afkoelen, prak ze met een vork en werk het zout en de olie erdoor; meng dan de helft van de suiker erdoor. Bij zoete aardappel, die meestal veel vochtiger dan yam is, zal men soms de olie moeten weglaten en een klein beetje bloem moeten toevoegen om een kneedbare pasta te krijgen. Vorm van de pasta met ingevette handen walnootgrote balletjes. Dat gaat het gemakkelijkst door de pasta vanuit de handpalm door het gat van uw gebogen wijsvinger en duim te persen. Kook de rest van de suiker met evenveel water tot de siroop iets kleverig wordt. Doop de balletjes een voor een in de siroop met een draadzeef of geperforeerde lepel. Spreid het sesamzaad uit op een vel bakpapier en rol de balletjes erdoor.

24 stuks

gebied : Japan
gerechtsoort : snoep

bron : Japan / Jacki Passmore

Geen opmerkingen: