zaterdag 10 december 2016

Daikon Oroshi (Japan)

DAIKON OROSHI (GERASPTE DAIKON)

150 - 175 gram daikon
¾ liter water
(appel)azijn

DRESSING
4 eetlepels shoyu
1 eetlepel mirin
3 eetlepels bruine basterdsuiker

GARNERING
2 - 3 eetlepels geroosterd sesamzaad


Borstel de daikon onder koud water af. Snijd of rasp ze in zeer dunne sliertjes. Breng in een emaillen pan het water met een scheutje azijn aan de kook. Blancheer de daikon hierin gedurende 3 minuten. Laat ze uitlekken in een zeef en doe ze over in een kom. Vermeng in een kopje de shoyu, mirin en basterdsuiker tot een dressing en schenk deze over de daikon. Bestrooi ten slotte met sesamzaad.

4 personen

gebied : Japan
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Een culinaire wereldreis / Marianne Moonen
Een reactie plaatsen