zaterdag 10 december 2016

Nori-saladerolletjes (Japan)

NORI-SALADEROLLETJES

4 velletjes nori (gedroogd zeewier)
8 - 12 slablaadjes
1 blikje palmharten, uitgelekt
1 kleine rettich, in reepjes
1 avocado, in plakjes
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
4 theelepels wasabi (mierikswortelpasta)
Japanse sojasaus (Kikkoman)


1 Nori-vel op bamboe rolmatje uitspreiden en licht met sojasaus bevochtigen. 2 - 3 Slabladjes op nori leggen. ¼ Deel van palmharten, rettich, avocado en sesamzaadjes over sla verdelen en 1 theelepel wasabi erop strijken. Nori met matje oprollen en rol in 4 stukjes snijden. Nog 3 rollen maken.

16 stuks

voedingswaarde : 45 kcal per stuk
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : hapje

bron : Tip Culinair november 1996, special Wereldhapjes

Geen opmerkingen: