SUSHI (RIJSTBALLETJES)
600 gram rijst (middelkorrel)
8 deciliter water
SAUS
6 eetlepels sake
4½ eetlepels witte (basterd)suiker
1½ theelepel zout
snufje aji-no-moto of ve-tsin
GARNERING
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
tamari of sojasaus
bosje sjalotten
Was de rijst grondig onder koud stromend water. Laat vervolgens de rijst in 8 deciliter water 45 - 60 minuten staan. Zet de rijst op, breng afgedekt aan de kook en laat 16 minuten zachtjes pruttelen. Wikkel de pan in een handdoek en laat de rest verder in eigen hitte garen (bijvoorbeeld in de wasmand, de kooikist, enzovoorts). Vermeng ondertussen in een emaillen pan de ingrediënten voor de saus en verwarm al roerende tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur. Roer de gara rijst met een lepel los en doe ze over in een kom. Giet de saus erover en schep luchtig om tot alles goed is vermengd. Vorm met twee lepels hoopjes rijst op een platte schaal. Bestrooi met geroosterd sesamzaad. Serveer met fijngesneden sjalot en tamari of sojasaus.
4 personen
gebied : Japan
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Een Culinaire wereldreis / Marianne Moonen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten