zaterdag 10 december 2016

Bananewijn (Kameroen)

BANANEWIJN

6 grote kookbananen
4,5 liter water
1,8 kilogram suiker
1 sneetje witbrood
1 eetlepel verse gist


Pel de kookbananen, snijd ze in plakjes en zet ze op met het water in een grote pan. Laat de bananen 10 minuten zachtjes koken op een lage warmtebron.
Giet het kookvocht door een met kaasdoek beklede zeef en voeg de suiker toe. Blijf roeren tot de suiker opgelost is, laat het mengsel afkoelen en giet het in een glazen pot.
Rooster het brood en bestrijk dit aan beide kanten met de verse gist. Snijd het brood in reepjes en doe deze in de suikeroplossing. Dek de pot af met een kaasdoekje, maar sluit hem niet verder af en laat de suikeroplossing 4 tot 5 dagen staan. Sluit de pot dan af met een kurk en laat de wijn 21 dagen fermenteren. Giet de wijn weer door een kaasdoek en laat hem nog 1 maand in de afgesloten pot staan. Giet de wijn nogmaals door een kaasdoek en doe hem in flessen. De wijn is nu klaar om te drinken maar u kunt hem eventueel nog een paar weken laten staan.

6 personen

land : Kameroen
gerechtsoort : drank

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore
Een reactie plaatsen