zaterdag 10 december 2016

Meshweya (Tunesië)

MESHWEYA (TUNESISCHE GEROOSTERDE SALADE)

Deze salade wordt meshweya (geroosterd) genoemd, omdat de groenten geroosterd worden - meestal boven een vuur. Er bestaan alle mogelijke versies van. De variant die ik hier geef, vormt een voedzame maaltijd op zich.

3 middelgrote uien
3 groene of rode paprika’s
3 middelgrote tomaten (ongeveer 250 gram), ontveld en in vieren gesneden
200 gram tonijn uit blik, uitgelekt
2 hardgekookte eieren, in plakjes gesneden
4 - 5 eetlepels extra virgin olijfolie
sap van 1 citroen
zout
peper
½ theelepel karwijzaden
1 eetlepel kappertjes
8 groene of zwarte olijven


Leg de uien en de paprika’s in een zo heet mogelijke oven en laat ze een minuut of 30 roosteren, waarbij u ze eenmaal keert, tot de huid goed bruin is en ze heel zacht aanvoelen. Of leg e onder de grill. Pel de uien en snijd ze in schijfjes. Pel de paprika’s en snijd ze in reepjes.
Schik de ingrediënten van de salade aantrekkelijk op een schaal of eenpersoons bordjes - de uien, paprika’s, tomaten, flenters tonijn en eieren. Vermeng de olie met het citroensap, zout, peper en karwijzaden en sprenkel dat erover.
Garneer dit met kappertjes en olijven.

4 - 6 personen

land : Tunesië
gerechtsoort : salade

bron : Tamarinde & Saffraan : Favoriete recepten uit het Midden-Oosten / Claudia Roden

Geen opmerkingen: