zaterdag 10 december 2016

Auberginepuree met sesamzaad (Egypte)

AUBERGINEPUREE MET SESAMZAAD

900 gram aubergines
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
3 teentjes knoflook uit de pers
zeezout
zwarte peper
50 gram sesamzaad


Grilleer de aubergines, tot de schil zwartgeblakerd is en verwijderd kan worden. Hierdoor zal het vruchtvlees de vereiste, enigszins gebrande en gerookte smaak krijgen. De aubergines kunnen ook op de barbecue gaar worden in ongeveer 30 minuten.
Verwijder de schil als de aubergines zijn afgekoeld. Maal het vruchtvlees samen met de olijfolie, citroensap, knoflook, zeezout en zwarte peper in de keukenmachine. Laat de puree een paar uur in de koelkast afkoelen, zodat de olie een beetje dikkig wordt.
Rooster het sesamzaad in een droge, met deksel afgedekte pan. Schud de pan een paar minuten boven een middelmatig vuur heen en weer, totdat de sesamzaadjes goudbruin zijn en de heerlijke geur van sesamolie zich verspreidt. Roer de geroosterde sesamzaadjes door de auberginepuree en strooi enkele zaadjes erover.
Dien op met warm pitabrood (shoarmabrood) of geroosterd bruin brood.

4 personen

land : Egypte
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Mediterrane vegetarische keuken / Colin Spencer
Een reactie plaatsen