FAROFA DE MANDIOCA (GEROOSTERDE MANIOK)
Geroosterde maniok dient men in Brazilië graag bij feijoada op. Men strooit het tijdens de maaltijd over de boontjes en de rijst.
350 gram maniokmeel
Verhit een droge koekenpan en strooi het maniokmeel erin. Temper onmiddellijk daarna de warmtebron en rooster het meel onder voortdurend roeren en omscheppen (omschudden is eigenlijk nog beter) tot het goudbruin ziet. Stort het daarna op een groot bord om het snel te laten afkoelen. Strooi er eventueel wat zout en peper uit de molen over en doe het meel daarna over in een kommetje.
12 personen
voedingswaarde : 95 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Brazilië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Over de Grens (Lekker koken thuis) / Readers Digest
zaterdag 10 december 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten