zondag 29 mei 2016

Oezbekski Plow (Oezbekistan)

OEZBEKSKI PLOW (OEZBEEKSE PLOW)

400 gram lams- of schapenvlees
olie
3 in ringen gesneden uien
250 gram in repen gesneden wortel
400 gram gewassen rijst
30 gram geweekte rozijnen, bij voorkeur sultana’s
1 granaatappel
paar draadjes saffraan of saffraanpoeder
½ theelepel peper
zout
tabasco naar smaak
½ liter water
eventueel 1 gesnipperde ui



Snijd het vlees in kleine stukjes, strooi er zout en peper over en bak het in hete olie lichtbruin. Voeg de uien en de wortel toe en laat deze een paar minuten meebakken. Wel blijven roeren. Zet het vuur laag en laat alles nog 20 à 30 minuten smoren. Doe de rijst, rozijnen en de granaatappelpitten erbij, samen met de saffraan, peper, zout, tabasco en het water. Laat het geheel nog 20 minuten zachtjes koken en voeg zo nodig meer water toe. Haal de pan van het vuur en laat deze afgesloten nog 15 minuten staan. Bestrooi de plow eventueel voor het opdienen met stukjes fijngehakte ui.

4 personen

gebied : Oezbekistan
gerechtsoort : rijstgerecht

bron : De Russische keuken / Eveline Brouwers en Geerte Groen