zondag 29 mei 2016

Komkommer-fetasalade met venkel en munt (Zuid-Afrika)

KOMKOMMER-FETASALADE MET VENKEL EN MUNT

2 grote komkommers, in vieren en in stukjes van 5 millimeter
2 theelepels zout
4 eetlepels extra virgin olijfolie
2 eetlepels versgeperst citroensap
250 gram feta, in blokjes
8 bosuitjes, in schuine reepjes
4 eetlepels venkelgroen, fijngehakt, plus extra voor garnering
4 eetlepels verse munt, fijngehakt, plus enkele takjes voor garnering
zout
versgemalen peper


De stukjes komkommer in een vergiet doen, met zout bestrooien en 30 minuten laten staan om vocht te verliezen. Intussen in een kommetje een dressing maken van de olie, het citroensap en zout en peper naar smaak. De komkommer met keukenpapier droogdeppen. In een slakom komkommer, feta, bosuitjes, gehakt venkelgroen en munt vermengen. De dressing erdoor scheppen en eventueel nog zout en peper toevoegen. Met venkelgroen en takjes munt garneren en serveren.

6 personen

gebied : Zuid-Afrika
gerechtsoort : salade

bron : Een culinaire safari door Afrika / Josie Stow