zondag 29 mei 2016

Pikant gekruid gehakt in Turks brood (Turkije)

PIKANT GEKRUID GEHAKT IN TURKS BROOD

Köfte is stevig gekruid Turks gehakt. Eet het met vers Turks brood.

200 g lamsgehakt
2 el shoarmakruiden
verse munt: 1 el fijngehakt, blad van 3 takjes in reepjes
1 klein uitje, fijngehakt
½ rond Turks brood
1 dl pikant gekruide tomatensaus (uit pot of pakje, pastasaus)
1 dl Griekse of Turkse yoghurt
4 bladeren van andijvie of Romeinse sla, in brede repen
2 (tros- of pruim)tomaten, in partjes
½ rode ui, in dunne boogjes
stukje komkommer, in halve plakjes


Meng het gehakt met de shoarmakruiden, gehakte munt en ui en vorm er zes platte ‘burgers’ van. Rooster deze in een voorverwarmde grillpan in 6 - 8 min. aan beide kanten bruin en gaar. Halveer het halve brood en snij de stukken open vanaf de punt, maar niet door. Leg het brood met de snijvlakken naar beneden even in de grillpan zodat ze krokant worden. Bestrijk de stukken brood dik met tomatensaus en yoghurt, verdeel de köfteburgers, sla, tomaten, ui, komkommer en mintblaadjes erover en maal er tenslotte wat zout en peper over.

2 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 min.

land : Turkije
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair juli 2001