zondag 29 mei 2016

Turkse rijst met shoarmavlees (Turkije)

TURKSE RIJST MET SHOARMAVLEES

Je kunt ook een ander soort (gekruid) vlees erbij doen als je dat lekkerder vindt.

250 gram bulghur (Turkse rijst)
750 gram shoarmavlees
50 gram boter
1 grote ui, gesnipperd
2 eetlepels tomatenpuree uit een blikje
1 rode paprika in stukjes
zout


De bulghur wassen in ruim water en uit laten lekken. In een ruime pan de boter smelten en de ui en paprika even bakken. Voeg de 2 eetlepels tomatenpuree en zout naar smaak toe. Doe de gewassen bulghur erbij, zoveel water toevoegen dat de rijst iets onder staat. Alles aan de kook brengen en onder af en toe roeren zachtjes laten doorkoken totdat de rijst mooi drooggekookt is. Dus geen deksel op de pan doen! Intussen het shoarmavlees gaar en bruin bakken. Bulghur en shoarmavlees apart serveren. Lekker met knoflooksaus of een rode saus (bijv. chilisaus of barbequesaus uit een flesje) en een salade!

3 - 4 personen

land : Turkije
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Viviane Vanwynsberghe [De-Heksenketel]