zondag 29 mei 2016

Turkse gehaktspiesjes (Turkije)

TURKSE GEHAKTSPIESJES

1 el olie
1 grote ui, fijngesneden
1 tl komijnzaadjes
100 g witbrood, zonder korst, in blokjes
± ¾ dl melk
750 g lamsgehakt
100 g geraspte Gruyère
2 eieren
zout
peper
satéstokjes of metalen barbecuepennen


Satéstokjes 1 - 2 uur in water leggen. Olie verhitten en ui en komijnzaadjes hierin ± 3 min. zachtjes bakken, laten afkoelen. Brood in melk laten weken. Gehakt met alle ingrediënten tot stevige massa kneden en er worstjes van ± 8 cm lang en 3 cm dik van vormen. Tot gebruik in koelkast zetten. Satéstokjes droogdeppen en overlangs door worstjes steken. Worstjes in ± 15 min. rondom gaar roosteren.
Lekker met geroosterde pitabroodjes, knoflooksaus of raita en een salade van andijviereepjes, ringen rode ui, zwarte olijven, tomaten en een kruiden-vinaigrette met citroensap.

6 - 8 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 min.

land : Turkije
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair juni 1997

Geen opmerkingen: