zondag 29 mei 2016

Kiymali taze Fasulye (Turkije)

KIYMALI TAZE FASULYE (SPERZIEBONEN MET GEHAKT)

500 g sperziebonen
250 g lams- of rundergehakt
2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui, fijngehakt
3 gepelde tomaten, vers of uit blik, fijngehakt
1½ dl vleesbouillon
zout
½ eetlepel verse fijngehakte muntblaadjes


Verwijder de uiteinden van de boontjes, breek ze doormidden en was ze. Blancheer ze 5 minuten voor in kokend water met wat zout. Spoel ze daarna af met koud water en laat ze uitlekken. Snipper de ui en fruit deze glazig in de hete olie, op niet te hoog vuur. Bak het lamsgehakt even mee tot het kruimelig is. Voeg de fijngehakte tomaten toe en daarna de boontjes en de bouillon. Voeg eventueel zout naar smaak toe en laat zonder deksel 15 minuten zachtjes stoven, zodat het vocht zoveel mogelijk verdampt. Dien warm op met de fijngehakte munt eroverheen gestrooid. Lekker bij een pilav.

4 personen

land : Turkije
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Turkse keuken / Berthe Meijer