zondag 29 mei 2016

Yogurtlu Kebap (Turkije)

YOGURTLU KEBAP (KEBAP MET YOGHURT)

750 gram schapevlees
6 sneetjes brood
500 gram yoghurt
3 tomaten
4 hete groene pepers
olijfolie
3 lepels boter
zout, zwarte peper, rode peper
peterselie


Maak een marinade van de gepelde en in plakjes gesneden ui, olijolie, zout en zwarte peper. Marineer het vlees 1 dag. Smelt 1 lepel boter in een pan en voeg de gepelde en in stukjes gesneden tomaat toe. Laat dit even koken. Rooster het brood, snijd ze in dobbelsteentjes en leg deze op een schotel. Gril het vlees en de pepers, en leg deze op het brood. Giet hier de geklopte yogurt (naar keuze met geperste knoflook) en de tomatensaus overheen. Giet er als laatste de gesmolten boter over en bestrooi dit met de rode peper. Garneren met peterselie.

4 personen

land : Turkije
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Viviane Vanwynsberghe [De-Heksenketel]