zondag 29 mei 2016

Lamslever in zure saus (Libanon)

LAMSLEVER IN ZURE SAUS

450 gram lamslever, in plakken gesneden
2 eetlepels olie
1 middelgrote ui, gesnipperd
15 gram bloem
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 eetlepels wijnazijn
1 eetlepel tomatenpuree
zout
versgemalen zwarte peper
1½ deciliter water
snufje fijngesneden pepermunt, vers of gedroogd


Bak de plakken lever in de olie aan beide zijden bruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Fruit nu in dezelfde pan de uien tot ze zacht zijn. Roer er de bloem, knoflook, azijn en tomatenpuree door en voeg peper en zout naar smaak toe. Als de saus te dik is aanlengen met water. Breng de saus aan de kook en laat hem 5 minuten zachtjes doorkoken. Leg de plakken lever erin, doe het deksel op de pan en laat alles nog 10 minuten pruttelen. Dien op, bestrooid met pepermunt.

4 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Het Midden-Oosten : De Arabische keukens / Jenny Ridgwell