zondag 29 mei 2016

Turkse hartige rijstschotel met krenten en noten (Turkije)

TURKSE HARTIGE RIJSTSCHOTEL MET KRENTEN EN NOTEN

4 eetlepels krenten
2 eetlepels olijfolie
2 uien
1 teentje knoflook
2 eetlepels pijnboompitten
300 gr lams- of kippenlever
1 worteltje
75 gr doperwtjes
zout, peper
1 theelepel milde paprikapoeder
1 theelepel komijn
2 eetlepels verse dille
300 gr langkorrelige rijst
½ liter bouillon
gehakte walnoten


Wel de krenten. Verwarm de olie in een diepe pan en bak de gehakte uien met de kleingesneden knoflook en de pijnboompitten hierin. Roerbak dan de kleingesneden lever, de in plakjes gesneden wortel, de erwtjes en de kruiden 5 minuten mee. Voeg de rijst en de bouillon toe, roer dit door elkaar en breng het aan de kook. Sluit de pan en kook tot de vloeistof is verdampt. Neem de pan van het vuur en leg 2 velletjes keukenpapier op de rijst om het laatste vocht op te nemen. Bestrooi de rijst daarna royaal met peper en schep het geheel goed door. Garneer met de overige noten. Lekker met een tomatensalade met geitenkaas en tutti frutti.

4 personen

land : Turkije
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Viviane Vanwynsberghe [De-Heksenketel]