zondag 29 mei 2016

Sauerampfer-Risotto mit Parmesan (Duitsland)

SAUERAMPFER-RISOTTO MIT PARMESAN (RISOTTO MET ZURING EN PARMEZAAN)

paar draadjes saffraan (0,05 gram)
2 kleine uien
2 eetlepels olijfolie
3350 gram risottorijst
200 milliliter droge witte wijn
600 milliliter hete kruiden- of groentebouillon
100 gram zuring
100 gram geraspte Parmezaanse kaas

Week de saffraan in een klein kommetje in 2 eetlepels heet water. Pel en snipper de uien. Bak ze in een ruime pan in de olijfolie glazig. Voeg de ongekookte rijst toe en bak kort mee, zodat alle korrels rondom met olie zijn bedekt. Giet de witte wijn erop en verwarm al roerend op laag vuur tot de wijn bijna volledig door de rijst is opgenomen. Doe de saffraan met het vocht bij de rijst. Giet een flinke soeplepel bouillon op de rijst en laat opnieuw koken tot de bouillon grotendeels door de rijst is opgenomen. Herhaal dit proces tot de rijst gaar is, maar nog wel beet heeft (circa 23 minuten). Was de zuring en snijd in reepjes. Meng de zuring en de Parmezaan kort voor het serveren door de risotto. Serveer direct.

4 personen

gebied : Duitsland
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Koch! : Duitse keuken anno nu / Liesbeth & Marijne Thomas