TZATZIKI (KOMKOMMERSALADE MET YOGHURT EN KNOFLOOK)
3 teentjes knoflook
1 komkommer
2 dl Griekse yoghurt
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1 eetlepel olijfolie
3 theelepels witte-wijnazijn
zout
peper
½ theelepel suiker
3 takjes dille
Knoflook pellen en fijnsnipperen. Komkommer schillen, zaadjes verwijderen en fijn raspen. Komkommer in schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes wikkelen en zoveel mogelijk vocht uit komkommer drukken. Yoghurt en crème fraîche door elkaar roeren. Knoflook, komkommer, olie en azijn erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Dille erboven fijn knippen en erdoor roeren. Tzatziki koud serveren.
4 personen
voedingswaarde : 205 kcal p.p.
bereidingstijd : ca. 15 minuten
land : Griekenland
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Griekenland : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Macedonië, de Peloponnesus en de Cycladen
zaterdag 28 november 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten