zaterdag 28 november 2015

Griekse salade (Griekenland)

GRIEKSE SALADE

Deze salade kan bij vele gerechten worden geserveerd
maar ook kan men hem als voorgerecht geven.

3 tomaten
halve komkommer
1 ui (in dunne ringen gesneden)
1 rode paprika
¾ of ½ krop gewone sla (het ligt eraan hoe groot
de krop sla is)
1 ons feta kaas (schapenkaas)
6 eetl. olijfolie
2 eetl. wijnazijn
peper
zout


Was de tomaten en snijd ze in kleine partjes. Schil de komkommer en snijd hem in de lengte doormidden en snijd daar weer schijfjes van. Was de paprika en snijd het bovenste kapje er af snijd de paprika in grote ringen. De sla in hele dunne reepjes snijden en goed wassen. Snijd de ui in hele smalle ringen. Pak een platte slaschaal. Sla komkommer en tomaat door elkaar mengen wat komkommer en tomaat achter laten voor garnering. Op de schaal verdelen. Garneer met wat uiringen daar bovenop wat komkommer en tomaat en als laatste de grote paprika ringen. Roer olijfolie, wijnazijn, peper en zout tot een sausje. Giet dit mengsel over de salade. Leg als laatste de feta kaas in smalle reepjes over de
salade. Laat de salade even staan totdat het wat doorgetrokken is.

2 personen

land : Griekenland
gerechtsoort : salade

bron : Jos Emmy [keukentips]