zaterdag 28 november 2015

Krab in Zanzibarsaus (Zanzibar, Tanzania)

KRAB IN ZANZIBARSAUS

200 gram krabvlees (eventueel te vervangen door surimisticks)
olie om in te bakken
3 grote tomaten, fijngesneden (of 1 blik gepelde / gesneden tomaten)
2 uien, fijngesneden
2 theelepels knoflookpasta
1 theelepel kerriepoeder
½ theelepel chilipoeder
1 theelepel zout
1 blikje kokosmelk of 1/3 blok kokoscrème
zout naar smaak
peper naar smaak
citroensap naar smaak
vers koriander- of peterselieblad, ter decoratie


Verhit de olie en bak de uien tot ze zacht zijn.
Voeg knoflook, kerrie, chili en tomaten toe en laat even meebakken.
Voeg de kokos(melk) toe en naar smaak peper en zout en roer tot een mooie saus.
Voeg de krab toe en laat het gerecht nog 5 – 10 minuten zachtjes doorkoken.
Maak het gerecht af met citroensap (naar smaak) en verse groene blaadjes.

2 - 3 personen

gebied : Zanzibar, Tanzania
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : De smaak van Zanzibar / Karin Schreuder