zaterdag 28 november 2015

Groentesoep met kokos en pinda (Zanzibar, Tanzania)

GROENTESOEP MET KOKOS EN PINDA

olie om in te bakken
1 grote ui, fijngesneden
2 theelepels knoflookpasta (of 4 tenen knoflook, geperst)
2 theelepels kerriepoeder
4 flinke eetlepels pindakaas
2 eetlepels bruine suiker
3 eetlepels zoete chilisaus
2 eetlepels citroensap
1 blikje kokosmelk (of 1/3 blok kokoscrème)
1 bouillonblokje (tuinkruiden)
500 g gemengde groente in stukjes gesneden (bijvoorbeeld wortel, bloemkool, courgette, spitskool, aardappel, paprika, erwten)
4 eetlepels verse koriander of peterselie


Zet een ruime hoeveelheid water op om die straks kokend bij de soep te doen.
Verwarm de olie in een grote soeppan en bak de uien, knoflook en kerriepoeder tot de uien zacht zijn. Roer geregeld om plakken te voorkomen.
Voeg vervolgens toe: pindakaas, suiker, chilisaus, citroensap, kokosmelk, bouillonblokje en wat kokend water, en roer dit tot een kruidige saus.
Voeg anderhalve liter kokend water toe, de gesneden groente en laat het geheel zachtjes koken tot de groente gaar is.
Proef de soep en voeg naar smaak zout en peper toe. Decoreer vlak voor het opdienen met verse koriander of peterselie.
Met dit recept kunt u ook een groentecurry maken. U kookt de groente kort voor en voegt nu maar 1 kop water toe.

4 personen

land : Tanzania (Zanzibar)
gerechtsoort : soep

bron : De smaak van Zanzibar / Karin Schreuder