zaterdag 28 november 2015

Kip pilaf (Tanzania)

KIP PILAF

½ middelgrote kip, uitgebeend en in stukken gesneden
2 theelepels gemengde specerijen (gemalen kaneel, gember en foelie)
2 theelepels chilipoeder
zout naar smaak
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels boter
250 g verse tomaten, ontveld en in plakken
1 middelgrote ui, gesnipperd
½ liter water
500 g bruine rijst
50 g erwten


Was de kipdelen, droog ze en kruid ze met de gemengde specerijen, chilipoeder, zout en tomatenpuree. Smelt de boter in een pan en braad de kip licht aan, evenals de tomaten en de ui. Giet een halve liter water bij deze ingrediënten en laat het geheel 20 minuten sudderen.
Was de rijst, laat deze uitlekken en doe de rijst bij de kip. Giet er zo nodig een scheutje water bij en laat het geheel op een zachte warmtebron koken tot de rijst gaar is. Was de erwtjes, giet ze af en strooi ze over de rijst. Laat ze 10 minuten meestomen. Dien de rijst flink warm op en garneer het gerecht met de stukken kip.

6 personen

land : Tanzania
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Afrikaanse keuken / Ola Olaore