zondag 19 oktober 2014

Salade met gemarineerde champignons

SALADE MET GEMARINEERDE CHAMPIGNONS

1 eetlepel olijfolie
500 gram champignons, in plakjes
sap van 1 limoen
2 eetlepel droge sherry
2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd
1 teen knoflook, uit de pers
zout
peper
1 eetlepel verse marjolein, fijngesneden
2 eetlepels bieslook, fijngehakt
100 gram gemengde sla


Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de champignons al roerend in ongeveer 2 minuten goudbruin. Blus af met het limoensap, voeg de sherry toe en haal de pan van het vuur.
Voeg de pijnboompitten en de knoflook toe. Breng op smaak met zout, peper, marjolein en bieslook. Laat de champignons minimaal 2 uur in dit mengsel marineren.
Verdeel de sla over 4 borden en schep de gemarineerde champignons erop.
De gemarineerde champignons smaken ook licht verwarmd heerlijk.

4 personen

gerechtsoort : salade

bron : Paddenstoelen / Thea Spierings

Geen opmerkingen: