zondag 19 oktober 2014

Les Truffes Fustine (Valensole, Frankrijk)

LES TRUFFES FUSTINE (TRUFFELS FUSTINE)

150 gram regelmatig gevormde, verse truffels van gemiddelde grootte
peper
zout
citroensap
walnotenolie
2½ deciliter room
blaadjes ezelsoren of rode sla


Was de truffels zorgvuldig, snijd ze in dunne schijfjes en breng ze op smaak met peper, zout, citroensap en walnotenolie. Doe de room met 3 eetlepels notenolie in een kom en klop het mengsel als slagroom op. Rangschik de blaadjes sla in een krans op slabordjes, schep de room in een bergje in het midden en steek de plakjes truffel daar systematisch in, zodat het op een egel gaat lijken. Garneer nog met stukjes walnoot.

6 personen

gebied : Valensole, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Daniel Jourdan, in Truffels! / Leo Geurts en Philip Mechanicus

Geen opmerkingen: