zondag 19 oktober 2014

Pittige paddenstoelen met tagliatelle en groenten

PITTIGE PADDENSTOELEN MET TAGLIATELLE EN GROENTEN

400 gram tagliatelle
1 eetlepel olijfolie
1 ui, kleingesneden
2 teentjes knoflook, kleingesneden
1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en in dunne reepjes
500 gram gemengde paddenstoelen (zoals kastanjechampignons, shiitakes, champignons en oesterzwammen), in stukjes gescheurd
250 gram peultjes, in de lengte doorgesneden en beetgaar gekookt
250 gram sperziebonen, beetgaar gekookt
2 eetlepels oestersaus
2 eetlepels sesamzaad
zwarte peper uit de molen


Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de olie in een wok of grote pan en bak de ui, de knoflook en de chilipeper even aan. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak alles ongeveer 3 minuten op hoog vuur. Schep peultjes, sperziebonen, oestersaus, sesamzaad en tagliatelle door het paddenstoelenmengsel en laat alles roerend goed heet worden. Verdeel de pasta over 4 schaaltjes en maal er zwarte peper over.

4 personen

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Paddenstoelen / Thea Spierings
Een reactie plaatsen