zondag 19 oktober 2014

Paddenstoelensalade met noten

PADDENSTOELENSALADE MET NOTEN

3 eetlepels olijfolie
500 gram gemengde paddenstoelen (zoals kastanjechampignons, oesterzwammen en shiitakes), in vieren
peper uit de molen
50 gram pecannoten, grof gehakt
50 gram walnoten, grof gehakt
50 gram hazelnoten, grof gehakt
1 eetlepel balsamicoazijn
2 eetlepels walnotenolie
1 theelepel (sherry)azijn
100 gram veldsla


Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een pan en stoof de paddenstoelen met wat versgemalen peper gaar op matig vuur. Voeg de noten toe en bak even mee. Schep het mengsel in een zeef en laat afkoelen.
Maak een dressing van de balsamicoazijn, 2 eetlepels olijfolie, de walnotenolie en de (sherry)azijn. Breng op smaak met versgemalen peper.
Meng de dressing door het paddenstoelenmengsel.
Verdeel de veldsla over 4 borden en schep het paddenstoel-notenmengsel erop.

4 personen

gerechtsoort : salade

bron : Paddenstoelen / Thea Spierings
Een reactie plaatsen