zondag 19 oktober 2014

Gemengde salade met gebakken paddenstoelen

GEMENGDE SALADE MET GEBAKKEN PADDENSTOELEN

1 eetlepel olijfolie
400 gram gemengde paddenstoelen (zoals kastanjechampignons, oesterzwammen en cantharellen)
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel bieslook, fijngehakt
zout
peper
verschillende slasoorten, bijvoorbeeld veldsla, frisée, eikenbladsla en lollo rosso

VINAIGRETTE
1 eetlepel mosterd
1 theelepel witte wijnazijn
100 milliliter maïskiemolie
zout
peper


Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de paddenstoelen rondom goudbruin. Voeg de knoflook en de bieslook toe en bak even mee. Breng op smaak met zout en peper. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Maak op 4 borden een bedje van de verschillende slasoorten, schep de paddenstoelen erover en besprenkel met de vinaigrette.

4 personen

gerechtsoort : salade

bron : Paddenstoelen / Thea Spierings

Geen opmerkingen: