zondag 19 oktober 2014

Kastanjechampignons met cherrytomaatjes

KASTANJECHAMPIGNONS MET CHERRYTOMAATJES

12 grote kastanjechampignons
zout
12 cherrytomaatjes
2 takjes tijm
1 theelepel suiker
1 teentje knoflook, kleingesneden
2 eetlepel olijfolie
paar blaadjes rucola


Verwarm de oven voor op 180°C.
Verwijder voorzichtig de steeltjes van de paddenstoelen en strooi een beetje zout in de hoedjes.
Meng de tomaatjes met tijm, suiker, knoflook en olie in een ovenschaal en bestrooi met een beetje zout. Laat ongeveer 30 minuten drogen in de oven.
Bak de paddenstoelen kort aan in een droge koekenpan.
Zet op ieder bord 3 kastanjechampignons met daarin een blaadje rucola. Leg op elke paddenstoel een tomaatje.
Kan zowel warm als koud gegeten worden.

4 personen

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Paddenstoelen / Thea Spierings

Geen opmerkingen: