zondag 19 oktober 2014

Tartufi alla Parmigiana (Italië)

TARTUFI ALLA PARMIGIANA

boter
iets meer Parmezaanse kaas dan truffel
witte truffel
peper
zout
eventueel olijfolie
citroensap


Smeer ovenvaste schaaltjes dik met boter in (of laat die erin smelten). Schaaf nu eerst een laagje van dunne plakjes Parmezaanse kaas in de schaaltjes en dan een laagje dun geschaafde witte truffel. Maak nog eens twee van deze lagen en eindig met een laagje kaas. Strooi er peper en zout over en leg er vlokjes boter op of druppel er olijfolie over. Zet de schaaltjes ongeveer 10 minuten in een oven van 180°C tot de kaas is gesmolten. Sprenkel er voor het serveren een beetje citroensap op.
Variaties: gebruik half bouillon en half boter onderin de schaaltjes; of besprenkel de laagjes met een beetje witte wijn en laat het citroensap aan het eind achterwege; of laat de boter achterwege en serveer het gerecht rauw als truffelsalade met olijfolie en citroensap.

gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Truffels! / Leo Geurts en Philip Mechanicus
Een reactie plaatsen