zondag 19 oktober 2014

Gemarineerde paddenstoelen

GEMARINEERDE PADDENSTOELEN

1 eetlepel sesamolie
1 rode ui, in halve ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
100 gram champignons, in vieren
100 gram kastanjechampignons, in vieren
1 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd, in ringetjes
sap van 1 citroen
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd in droge koekenpan


Verwarm de sesamolie in een pan en fruit hierin zachtjes de ui en de knoflook. Voeg champignons, kastanjechampignons en chilipeper toe en bak 2 minuten mee.
Roer het citroensap, de sojasaus en de sesamzaadjes erdoor en laat nog 1 minuut smoren. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Serveer goed gekoeld.
Lekker met fijngesneden ijsbergsla.

4 personen

gerechtsoort : salade

bron : Paddenstoelen / Thea Spierings
Een reactie posten