zondag 19 oktober 2014

Paddenstoelenschotel met gedroogd fruit

PADDENSTOELENSCHOTEL MET GEDROOGD FRUIT

500 gram gemengde paddenstoelen van het seizoen
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, gehakt
3 centimeter gemberwortel, geraspt
1 rode ui, gesnipperd
300 milliliter sinaasappelsap
150 milliliter fruitige rode wijn
1 eetlepel citroenschil, geraspt
150 gram gedroogde appeltjes
50 gram gedroogde vijgen
1 kaneelstokje
1 eetlepel venkelzaadjes, geroosterd in een droge pan
1 eetlepel amandelen, geroosterd in een droge pan en in stukjes gehakt


Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de paddenstoelen in twee gedeelten snel aan in de olijfolie. Schuif naar de zijkant van de pan, voeg knoflook, gember en rode ui toe en bak 1 à 2 minuten. Blus af met het sinaasappelsap en de wijn en voeg de geraspte citroenschil toe. Roer het gedroogde fruit en het kaneelstokje erdoorheen en laat 10 minuten trekken. Doe over in een vuurvaste schaal. Schep de paddenstoelen op het fruit en zet de schaal 12 - 15 minuten in de oven. Bestrooi met het venkelzaad en de stukjes amandel. Lekker met rijst.

4 personen

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Paddenstoelen / Thea Spierings

Geen opmerkingen: