zondag 19 oktober 2014

Pasta al Tartufo Bianco (Italië)

PASTA AL TARTUFO BIANCO

ongeveer evenveel witte truffel als Parmezaanse kaas
boter
2 deciliter room
peper
zout
200 gram pasta, bijvoorbeeld zelfgemaakte tagliatelle
cognac


Rasp de truffel fijn en de Parmezaanse kaas zeer fijn. Smelt een klontje boter in een pan en doe daar de room, de truffel en peper en zout bij.
Kook intussen de pasta bijna gaar en giet hem af. Draai het vuur onder de saus hoog en laat de pasta in de saus glijden. Schenk er wat cognac bij en roer er de helft van de Parmezaanse kaas door. Laat de saus, met de pasta erin, nog heel even inkoken tot de juiste dikte. Serveren met de overgebleven Parmezaanse kaas los erbij.
Variaties: begin met het bakken van wat paddenstoelen en voeg daar dan de room aan toe; of laat de room achterwege en neem meer boter; of gebruik ook wat knoflook.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Truffels! / Leo Geurts en Philip Mechancus

Geen opmerkingen: