zondag 19 oktober 2014

Truffelrisotto (Italië)

TRUFFELRISOTTO

¾ liter bouillon
1 uitje
50 gram boter
200 gram rijst (vialone of arborio)
1 glas witte wijn
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
truffel


Breng de bouillon aan de kook en laat hem zachtjes pruttelen. Snijd de ui fijn en laat hem in de helft van de boter in 10 minuten goudgeel worden. Draai het vuur wat hoger, voeg de rijst toe en laat die al roerend een paar minuten meedoen. Schenk de wijn erbij en dan zoveel van de kokende bouillon, dat de rijst ermee bedekt is. Blijf roeren en schenk steeds bouillon bij naarmate die door de rijst wordt opgenomen. Zorg ervoor dat de rijst, als die na 20 - 30 minuten gaar is, een vochtige brij vormt. Voeg desnoods water toe als de bouillon op is. Rasp de truffel. Neem de pan van het vuur en meng de andere helft van de boter en de helft van de kaas en de truffel erdoor. Strooi de andere helft van de kaas en de truffel over de porties.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Truffels! / Leo Geurts en Philip Mechanicus
Een reactie posten