zaterdag 18 oktober 2014

Raviolis Chinois aux Truffes (China)

RAVIOLIS CHINOIS AUX TRUFFES (DIM SUM MET TRUFFELS)

175 gram wontonvelletjes
1 ei
80 gram verse zwarte truffels
zout
versgemalen zwarte peper
1,2 liter zelfgetrokken groentebouillon
2 eetlepels gesnipperde bieslook
1 eetlepel fijngehakte kervel


Leg 1 wontonvelletje op uw werkvlak. Roer het ei los. Borstel de truffels zorgvuldig af en snijd ze in plakjes. Bestrijk het deegvelletje met een beetje ei en leg hierop 2 - 3 plakjes truffel. Strooi er zout en peper over. Dek af met een tweede deegvelletje en druk de randen goed aan, zodat u een dim sum krijgt. Druk met de palm van uw hand alle lucht uit de dim sum. Gebruik op deze manier alle deegvelletjes en truffelplakjes. Breng de groentebouillon aan de kook in een pan. Breng in een andere, grote pan ruim water aan de kook en voeg wat zout toe. Blancheer de dim sum circa 1 minuut in het kokende water; ze zijn klaar als ze boven komen drijven. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en verwarm ze op laag vuur nog 2 minuten in de groentebouillon. Schep de bouillon met dim sum in een terrine of in soepborden. Strooi de tuinkruiden erover en serveer hem direct.

4 personen

gebied : China
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Truffels / Pierre-Jean Pébeyre en Ken Hom

Geen opmerkingen: