zaterdag 18 oktober 2014

Polenta met rauwe ham en paarse schijnridders

POLENTA MET RAUWE HAM EN PAARSE SCHIJNRIDDERS

300 gram paarse schijnridders
200 gram rauwe ham, in blokjes of reepjes
3 deciliter volle melk
2 deciliter crème fraîche
80 gram polenta (grof maïsmeel)
1 eierdooier
4 eetlepels boter
4 eetlepels olijfolie
1 sjalotje
½ kopje bouillon
5 centiliter port
verse korianderblaadjes


Breng de melk aan de kook en strooi de polenta erin, samen met wat zout en peper. Laat hem 10 minuten koken op een zacht vuur. Blijf roeren. Haal de pan van het vuur en roer de ham en de eierdooier erdoor. Spreid de polenta uit op de bodem van een platte, licht geoliede schaal. Dek deze af met aluminiumfolie en laat hem in de koelkast afkoelen. Fruit de paddenstoelen met het sjalotje in half boter, half olijfolie tot ze licht gekleurd zijn. Blus ze af met port en bouillon en laat het vocht inkoken tot een mooi glad sausje. Snijd de polenta voorzichtig in porties en versier de stukken met saus en verse koriander.

4 personen

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Zwam in de pan / Ria Loohuizen & Elizabeth Mollison
Een reactie plaatsen