zaterdag 18 oktober 2014

Cantharellen in gembersaus

CANTHARELLEN IN GEMBERSAUS

5 eetlepels zonnebloemolie
1¼ kopje ui, gehakt
3 eetlepels verse geraspte gemberwortel
2 tenen knoflook, gehakt
¼ theelepel cayennepeper
500 gram nieuwe aardappeltjes, eventueel voorgekookt
500 gram cantharellen
zout
peper
1 à 2 theelepels komijnzaad
1½ theelepel citroensap
verse koriander, gehakt


Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en bak de ui tot hij een goudbruin kleurtje heeft. Voeg de gember, knoflook en cayenne toe en roerbak een minuut. Voeg de aardappels toe en wentel ze goed in de olie rond; doe dan de paddenstoelen erbij. Doe het deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten zachtjes bakken. Rooster de komijnzaadjes eventjes in een aparte pan op een hoog vuur, zonder vet, en strooi ze over de aardappels en cantharellen. Sprenkel vlak voor het opdienen de koriander en het citroensap over het gerecht.

4 personen

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Zwam in de pan / Ria Loohuizen & Elizabeth Mollison
Een reactie plaatsen