zaterdag 18 oktober 2014

Goulash van wilde paddenstoelen

GOULASH VAN WILDE PADDENSTOELEN

3 eetlepels olijfolie
2 à 3 tenen knoflook, fijngehakt
2 sjalotten, fijngehakt
500 gram wilde paddenstoelen (behalve zwavelzwam kunnen ook reuzenbovist en bijna alle andere paddenstoelen gebruikt worden - en in een tijd van schaarste gedroogde soorten)
1 kopje tomatensaus
2 eetlepels selderijblad, gehakt
2 eetlepels paprikapoeder
zout
peper


Fruit de sjalot en knoflook in de olijfolie tot ze een kleurtje beginnen te krijgen. Voeg de paddenstoelen toe en sauteer ze op een hoog vuur tot ze beginnen te slinken en zacht te worden. Schenk de tomatensaus in de pan. Voeg selderij en paprika toe, en breng de saus op smaak met zout en peper. Laat alles 5 minuten sudderen en serveer de goulash met pasta of rijst.

4 personen

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Zwam in de pan / Ria Loohuizen & Elizabeth Mollison
Een reactie plaatsen