zaterdag 25 september 2021

Mosselen in knoflook-kokossaus (Thailand)

MOSSELEN IN KNOFLOOK-KOKOSSAUS

1 komkommer
3 eetlepels olie
4 tenen knoflook, grof gesneden
4 centimeter gemberwortel, in dunne plakjes, plakjes in reepjes
4 lente-uitjes, in ringen, wit en groen gescheiden
2 kilogram mosselen
2 eetlepels kerriepoeder
2 eetlepels vissaus
1 theelepel bruine suiker
4 deciliter kokosmelk
zout


Halveer de komkommer overlangs, schraap de zaadjes eruit en snij in boogjes. Verhit de wok op hoog vuur. Schenk de olie erin, voeg bijna direct de knoflook, gemberwortel en het wit van de lente-ui toe en bak het 10 seconden. Voeg de mosselen toe en roerbak weer 1 minuut. Draai het vuur laag en voeg de rest van de ingrediënten toe. Kook alles in 5 minuten onder regelmatig omscheppen gaar, totdat alle schelpen openstaan. Breng op smaak met zout. Bestrooi met het groen van de lente-ui en serveer met rijst.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair september 2003

Geen opmerkingen: