zaterdag 25 september 2021

Indiase kip (India)

INDIASE KIP

100 gram zilvervliesrijst
zout
2 theelepels olie
200 gram kipfilet, in reepjes
1½ eetlepel Indiase kruidenpasta
½ klein blikje ananasstukjes, uitgelekt
50 gram alfalfa
100 gram doperwtjes (uit blik), uitgelekt
1 eetlepel geraspte kokos


Rijst in water met zout volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. In wok olie verhitten en kip 3 minuten roerbakken. Kruidenpasta toevoegen en 10 minuten meebakken. Ananas en alfalfa toevoegen en nog 3 minuten meebakken. Doperwtjes door rijst scheppen. Kip serveren met rijst. Kokos erover strooien. Garneren met tomaat en komkommer.

2 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : India
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair september 1996

Geen opmerkingen: