zaterdag 25 september 2021

Gegrilde tonijnsteak met gewokte groenten

GEGRILDE TONIJNSTEAK MET GEWOKTE GROENTEN

2 moten tonijnbiefstuk à 200 gram
1 - 2 eetlepels limoensap
3 eetlepels arachideolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 stukje gemberwortel, fijngehakt
1 rode of oranje paprika, in reepjes
200 gram sugar snaps
150 gram kastanjechampignons
75 gram taugé
4 lente-uitjes, in reepjes van 4 centimeter lengte
2 eetlepels Japanse sojasaus
2 plukken shiso purper of rucolacress
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes


Wrijf de tonijnbiefstuk in met 1 eetlepel limoensap en 1 eetlepel olie en laat dit 10 minuten intrekken. Verwarm de grillpan voor tot hij gloeiend heet is en rooster de tonijn in 5 minuten mooi bruin en van binnen rosé, keer hem halverwege. Verwarm intussen de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de knoflook, gember, paprika, sugar snaps en champignons op hoog vuur in 3 minuten beetgaar. Voeg de taugé en lente-uitjes toe en bak ze niet langer dan 1 minuut mee. Roer de sojasaus en 1 eetlepel limoensap erdoor. Bestrooi de tonijn met zout en peper. Verdeel de groenten over 2 borden, leg de tonijnmoten erop, garneer met de shiso purper of rucolacress en bestrooi met de sesamzaadjes.

2 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair september 2004

Geen opmerkingen: